maandag 28 april 2008

Onze 2e LFB-Stern WZ60


Esther is in west-Friesland bij deze Kano wezen kijken, maar hoefde na een korte inspectie niet lang na te denken om deze kano te kopen.
Meteen daarna is met de eigenaren een nieuwe afspraak gemaakt zodat we later na het demonteren door de eigenaar, de kano meteen mee konden nemen.

De kano is net als onze eerder gekochte kano, een LFB-Stern WZ60. En is gekocht in begin jaren 80, al het houtwerk lijkt compleet en in een redelijke staat. Bijzonder is de originele stuurinrichting die nog bij de kano aanwezig is.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke blog over jullie kano's. Ik denk er zelf over een vouwkano te kopen en heb ook en SternWZ60 uit de 60er jaren op het oog. Mogelijk kun je een paar vragen beantwoorden.
Gezien het feit dat je zowel een boot met een pvc- als een met een rubber huid hebben, kun je iets zeggen over het verschil in kwaliteit? pvc zou slijtvaster zijn en makkelijker te onderhouden en repareren. Wat is jullie ervaring? Droogt dat rubber niet uit en wordt het dan niet 'bros'. Ook vraag ik me af of je die d-ringbevestiging met pvc maakt of met rubber? Waar bemachtig je dat kielstrookmateriaal?

René zei

Ik heb liever de rubberen huid, dit is weliswaar zwaarder maar het voelt door zijn dikte toch wat veiliger in de kano. PVC is wat dunner en geeft ook wat meer beweging in de kano,
Met goed onderhoud is het uitdrogen van de rubberhuid te voorkomen. Een eenmaal uitgedroogde huid is niet meer te redden en zal vervangen moeten worden. Kielstroken van rubber in grijs zijn van Klepper en te krijgen bij o.a.:
Ruud Dubel
Gerard Doustraat 164
1073 VZ Amsterdam
020 6731106